Header Ads

  • Breaking News

    Τρομακτικό βίντεο δείχνει πώς το κάπνισμα οδηγεί σε καρδιακή νόσο


    Τα τσιγάρα βλάπτουν περισσότερο από τους πνεύμονές σας.

    Όλοι γνωρίζουν ότι το κάπνισμα είναι κακό για τους πνεύμονές σας, αλλά επίσης απαιτείται να συνειδητοποιήσετε ότι ο καπνός είναι υπεύθυνος για 1 στους 10 θανάτους καρδιακών παθήσεων.

    Την Πέμπτη ήταν Παγκόσμια Ημέρα Καπνίσματος και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κυκλοφόρησε ένα βίντεο που εξηγεί πώς τα τσιγάρα επιβαρύνουν την καρδιά σας. Εκτός από την προειδοποίηση των θεατών σχετικά με τον αριθμό των θανάτων καρδιακών παθήσεων που προκαλούνται από το κάπνισμα, το βίντεο σημειώνει επίσης ότι ο παθητικός καπνός μπορεί να σας βάλει σε κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

    Για να απεικονίσει τις επιπτώσεις του καπνίσματος, το κλιπ 30 δευτερολέπτων δείχνει μια καρδιά που μεταμορφώνεται από υγιή σε κατεστραμμένη και γεμάτη κυματισμούς.




    Γιατί το κάπνισμα προκαλεί καρδιακή προσβολή

    Σε σύγκριση με όσους δεν έχουν έχουν καπνίσει ποτέ, οι καπνιστές έχουν διπλάσιο κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Αλλά τι κάνει τη συνήθεια τόσο κακή για την καρδιά μας;

    Το κάπνισμα εμποδίζει την καλή λειτουργία της καρδιάς μας. Αλλάζει την επένδυση των αρτηριών της καρδιάς μας, προκαλώντας τη δημιουργία λίπους. Αυτή η συσσώρευση καθιστά τις αρτηρίες πιο στενές, οι οποίες με τη σειρά τους περιορίζουν πόσο αίμα και θρεπτικά συστατικά μπορούν να περάσουν από την καρδιά. Το κάπνισμα δημιουργεί επίσης θρόμβο αίματος, γεγονός που εμποδίζει περαιτέρω τη ροή του αίματος.

    Η διακοπή του καπνίσματος δεν είναι εύκολη, αλλά το σώμα σας θα σας ευχαριστήσει. Δεν υπάρχει κανένας "σωστός τρόπος" να διώξει την συνήθεια. Αξίζει όμως να προσπαθήσετε.

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad

    Post Bottom Ad